Sponsor

Gå til sponsors hjemmeside
SØG · Hjælp  · 
  • Kyllingepate

Share |

Kyllingepaté

a la Foi Gras

 

  • 350 g kyllingelever
  • 250 g smør
  • 2 æg
  • 2-3 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 4-5 blade salvie
  • 2 tsk. frisk timian
  • 3 spsk. frisk persille
  • et lille skvæt cognac
  • 1 dl portvin
  • salt, peber og muskatnød

 

Varm ovnen op til 150 grader. Skær evt. sener og andre udjævheder fra kyllingeleverne. 

Løget skæres i tern og hvidløgsfedene hakkes. Sautér dem i 20 gram af smørret, til de er gennemsigtige. Tilsæt de hakkede urter og lad dem stege lidt med. Kom cognac ved og flamber. 

Tilsæt portvinen og lad den koge lidt ind. Sluk for blusset.  

Smelt smørret i en lille gryde. Det skal ikke være rygende varmt, kun lige smeltet. 

Kom kyllingeleverne i en blender sammen med løgblandingen og de to æg. Blend til massen er homogen, og tilsæt så det smeltede smør lidt ad gangen, mens der stadig blendes. Smag massen til med salt, peber og revet muskat. 

En terrineform der kan rumme 1 liter fores med et dobbelt lag køkkenfilm. Der skal hænge lidt ud over kanterne, så overfladen af terrinen kan dækkes. 

Hæld leverblandingen i formen og fold det overskydende film indover. Dæk formen med sølvpapir, sæt den i en bradepande med vand, så det står et par cm. op om formen. Bag terrinen i 60-70 minutter. 

 

Lad den køle af, og sæt den i køleskabet natten over inden den bruges.

    Revideret 14.06.2018   Oprettet 14.06.2018  Orla Hoppe

    Login  Hits: 486