Sponsor

Gå til sponsors hjemmeside
SØG · Hjælp  · 
  • Succes (Allard)

Share |

Succes

Bunde

4 æggehvider (140 g)

150g strøsukker

75 g flormelis

75g hakkede mandler (mel)

1 spiseskefuld (r) spiseskefuld sødmælk

 

Nougatine:

50 g glucose

60g strøsukker

50 g hakkede mandler

 

Italiensk marengs

4 æggehvider (140 g)

90g strøsukker

20 g vand

 

Smør creme

90 g sødmælk

50g strøsukker

4 æggeblommer (70 g)

250 g blødt usaltet smør

 

Pralinettes

100g hakkede mandler

100g strøsukker

30 g vand

 

 

 

FORBEREDELSE

 

Marengsbunde

Pisk æggehviderne med en c. spsk sukker og tilsæt de resterende sukker sammen, når de hvide er faste fortsætter med at kæmpe for at stramme.

Rør i hakkede mandler og flormelis løfte de hvide forsigtigt og hæld mælken.

Hæld blandingen i en sprøjtepose forsynet med en sokkel No. 12, og udarbejder 2 bunde af 18 eller 24 cm i diameter, der starter ved midten og rullende dejen til en snegl.

Bag th. 4-5 / 130 ° i 1 time og 15 minutter.

Stil på et køligt, tørt sted.

 

Nougatine

Kog glukose og sukker indtil en bleg farve.

Tilsæt de hakkede og let ristede mandler.

Afkøl nougatine og hæld det på et ark pergament papir. Spred det tyndt som muligt med en kagerulle, lad den køle igen. Bryd det i stykker og derefter hakke det fint med rullen.

 

 

Italienske marengs 

Varm vand med 70 g sukker til 118 ° C.

Pisk æggehvider i mixer med 20 g sukker.

Hæld den varme sukkerlage i æggehviderne, samtidig med at der piskes indtil massen er afkølet.

 

Smør creme 

Kog mælk og 25 g sukker.

Bland resterende sukker med æggeblommer.

Hæld mælken over æggeblommer, røre, Opvarmes uden at koge. Cremen er klar, når den er let stivnet

Pisk med mikser indtil det er varmt (30 °). Tilsæt blødgjort smør og den italienske marengs.

Behold 2 spskcreme til efterbehandling og tilsæt knust Nougatine i den resterende creme. 

 

Pralinetttes 

Kog sukker og vand til 117 °.

Tilsæt mandler og fjern fra varmen, hurtigt blandes med en spatel. Sæt gryden på lav varme og caramelize mandlerne. 

 

Saml kagen

Juster evt de to bunde til samme diameter med en savtakket kniv.

Pynt med creme nougat. Anbring den anden bund succes.

Skjul kanterne med smørcreme uden Nougatine.

Drys med flormelis og pensel til at børste overskydende flormelis.

Lim generøst pralinettes på periferien af ​​succes.

Cool og opbevares i køleskab 2 timer. God fornøjelse!

 

Indkøb i alt:

  • 8 æggehvider
  • 4 æggeblommer
  • 500 g strøsukker
  • 100 g flormelis
  • 50 g glucose
  • 250 g usaltet smør
  • 250 g mandler
  • 1/2 l sødmælk
    Revideret 11.08.2016   Oprettet 11.08.2016  Orla Hoppe

    Login  Hits: 1368