Sponsor

Gå til sponsors hjemmeside
SØG · Hjælp  · 

Share |

Nougat is

Til 8-10 personer
 
- 2 hele æg og 2 æggehvider
- 80 g rørsukker
- 100 g akacie honning (eller ahornsirup el. lign)
- 2 dl cremefraiche 15 %
- 80 g hakkede pistacier (ikke salte)
- 80 g hakkede mandler
- 50 g syltede appelsinskræller i små stykker (sukat)
- evt. 2 spsk Cointreau
 
 
  1. Skær de syltede appelsinskræller i små stykker (hvis det ikke er gjort), og lad dem evt. trække i Cointreau'en.
  2. Kom et stykke bagepapir i en sandkageform eller brug små forme til separate portioner.
  3. Hak mandler og pistacier hver for sig. Varm mandlerne i en pande. Så snart de begynder at blive gyldne, strøs en tsk. sukker over dem. Rør godt med en træ paletkniv, til det begynder at karamellisere. Lad dem køle af i en skål. Rør lidt i dem, så de ikke klumper sammen. Gør nu det samme med pistacierne.
  4. Skil hviderne fra blommerne. Pisk de 4 æggehvider til de er godt stive. Strø derefter 2 tsk. sukker i under stadig piskning.
  5. Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret. Varm honningen i 1 minut i en gryde, og hæld den i en tynd stråle på æggehviderne, imens der piskes, og fortsæt med at piske i ca. 3 minutter, til honningen er helt absorberet, og blandingen tykner. Tilsæt de piskede æggeblommer til denne blanding.
  6. Under stadig omrøring tilsættes de karamelliserede mandler og pistacier, samt appelsinskrælstykkerne.
  7. Rør lidt i cremefraichen, og tilsæt den forsigtigt lidt efter lidt til blandingen.  
  8. Hæld tilberedningen i sandkageformen eller i de små forme, og stil dem(n) i fryseren i 7- 8 timer.
  9. Serveres med hjemmelavet hindbærsovs.
 God appetit !
Revideret 05.08.2008   Orla Hoppe Oprettet 05.08.2008  Orla Hoppe

Login  Hits: 3845