SØG · Hjælp  · 
  • Cèlèri rèmoulade

Share |

Cèlèri rèmoulade

Til 4-6 personer:

2 - 3 knoldselleri (i alt 1,3 kg)
Saft fra 1 citron

Sauce rèmoulade:

2 æggeblommer
2 spsk Dijonsennep
Cayennepeber
250 ml olie med neutral smag f.eks. raps eller solsikke

  1. Skræl sellerierne og riv dem på et rivejern eller i en køkkenrobot ikke for fint (de skal helt føles sprøde). Kom det i en salatskål. Hæld citronsaft over, og bland salt og peber i. Sæt film over og lad sellerien hvile i ca. 1 time.
  2. Til mayonnaisen (version sauce rèmoulade) skal der bruges en lille dyb skål. Pisk æggeblommerne, Dijonsennep salt og peber sammen.  Når blandingen er ensartet, hældes der en smule olie i imens der piskes. Fortsæt på denne måde, til saucen bliver tyk, fyldig og fast.
  3. Hæld vandet fra sellerien og bland mayonnaisen i. Smag til med salt og peber fra kværn, hvis et er nødvendigt.


God appetit. 

    Revideret 11.11.2009   Orla Hoppe Oprettet 11.11.2009  Orla Hoppe

    Login  Hits: 4360